Be the 
change you want to see 
in this world”
- Gandhi

Wayo Wayo skylten

GL BAL RELATIONSKenswed.htmlKenswed.htmlshapeimage_5_link_0

Dansuppvisning med Wayo Wayo

WayoWayo

Global Relations har i nästan tio år bedrivit utvecklingsarbete tillsammans med vår lokala partnerorganisation Wayo Wayo Africa, en självstandig icke-konfessionell och icke-politisk kenyansk föreningen. Visionen för vårt sammarbete är att tillgodose ungdomar med vertyg med vilka de kan kontrollera deras egen framtid. Läs om hur vi gör detta här nedan eller på deras hemsida.

Brist på mat, vatten, bostäder och utbildningsmöjligheter är problem de flesta förknippar med slumområden. Men i dessa områden finns fler, ofta mer djupgående, problem som unga människor tvingas tackla. Brist på jobb och utbildningsmöjligheter skapar en utbredd sysslolöshet. Detta i kombination med närheten till droger och kriminalitet gör att möjligheten att göra ”rätt” val i livet blir så liten att många inte lyckas se den.  


WayoWayo Africa har, med Global Relations som partner, under lång tid arbetat med ungdomar från Nairobis mest utsatta områden. Sedan årsskiftet driver vi ett Youth Center i Kibera, ett av Afrikas största slumområden. I centret erbjuds unga, i åldrarna 7-16 år, läxhjälp, mat samt en rad olika möjligheter till lek och kreativ utveckling inom dans, musik och konst. Mellan 30-40 unga besöker dagligen centret. 

Dansgruppen Wayo Transformers, helt bestående av barn och unga från centret, är idag en framgångsrik dansgrupp. De uppträder regelbundet runt om i Nairobi och har vunnit en rad tävlingar. 


För mer info, bilder och filmklipp bland annat på Wayo Transformers, besök hemsidan som du ser längst ner på sidan. Du är givetvis välkommen att kontakta oss, detta görs lättast på mail.  


http://wayowayoafrica.wordpress.com