Be the 
change you want to see 
in this world”
- Gandhi

Hej och välkommen till Global Relations

Global Relations är en ideell förening som bedriver utvecklingssamarbete i Kenya sedan 1998. Syfte med utvecklingsarbetet är att minska fattigdomen och främja de mänskliga rättigheterna. Föreningens kärnverksamhet är utbildning som ger en väg ur fattigdomen. Global Relations största satsning är på skolan KenSwed Academy, en gymnasieskola för ungdomar från svåra förhållanden. Vår vision är att projekten bedrivs utifrån sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter.

GL BAL RELATIONSKenswed.htmlKenswed.htmlshapeimage_5_link_0

Running Relations under tävling

Systerorganisationer

Wayo wayo

Den lokala samarbetspartnern heter Wayo Wayo (betyder fotsula på kiswahili) och är en frivillig organisation och registrerad som kulturförening i Nairobi. Föreningen är en icke-konfessionell och icke-politisk förening. Medlemmar har olika etnisk bakgrund, olika religioner, och är ett tjugotal män och kvinnor i åldern 20-30 år. Wayo Wayo är en kulturföreningen vars syfte är att informera om hiv/aids och andra hälsofrågor genom kulturella uttryck.


Running Relations

Vi har en löparsektion som heter Running Relations. Löpargruppen består av ungdomar mellan 15 och 30 år som tränar medel- och långdistanslöpning tre gånger i veckan. William Morwabe är ledare för träningsgruppen och är en mycket duktig löpare. Han blev 2:a på Lidingöloppet 2013 och 2012 slutade på 13:e på Göteborgsvarvet med tiden 63:08. Han har även vunnit BT Halvmaraton 2014 och 2015. Syftet med Running Relations är att aktivera ungdomar så att de hittar alternativ till droger, kriminalitet och andra destruktiva beteenden i slummen


Elimu - Ett klassrumsprojekt i Kenya

Elimu är grundat av en grupp lärarstudenter vid Linköpings Universitet. Syftet med projektet är att möjliggöra en modern utbildning för två kenyanska skolklasser vid KenSwed Academy


School of Education, University of Nairobi

http://education.uonbi.ac.ke/   


Global relations samarbetar även med Zelmerlöv & Björkman Foundation som är huvudfinansiärer för Kenswed Academy. Vi har även ett samarbete med Young Champs som är som finansiär för idrotten på skolan.


http://www.zbfoundation.se/

http://youngchamps.se/

Huvudbyggnad samt klassrum på Kenswed Academy